Инвазията на Lenovo

2013-12-28 12:28:00
Инвазията на Lenovo
Снимка: Reuters

Lenovo е най-големият производител на компютри в Китай и осмият по големина в света. Мажоритарният дял в Lenovo е собственост на контролираната от китайското правителство Legend Group Holdings. Lenovo успява да купи подразделението за персонални компютри на американския производител IBM, в миналото практически монополист на този пазар и се превръща в един от факторите на технологичния пазар.

 

 

С оглед на постоянно развиващите се технологични пазари, все повече компании увеличават продуктовата си гама, с цел да бъдат актуални и да задоволят потребителското търсене. Много от тях обаче така и не могат да се справят с конкуренцията и повечето им първи устройства в новите пазари така и не успяват. За разлика от тях Lenovo е една от компаниите, която успява да завладява все по-голяма част от американските пазари.

 

Доказали качеството си с невероятно издръжливите и мощни компютри и лаптопи, предпочитани от множество бизнес потребители, компанията насочи усилията си и в сферата на таблетите и смартфоните.

 

Умните телефони, които произвеждат китайците са с невероятно качество, мощни характеристики и стилен дизайн. Възползващи се от успешната операционна система на Google — Android, те дават на своите потребители невероятното изживяване в света на смартфоните, конкуриращо се с това на водещи компании като Samsung, HTC, Sony и други.

 

Изключителен успех имат и в направлението на таблетите, представяйки иновативни дизайни, удобство и мощни характеристики. Последният им модел Lenovo Yoga Tablet е един от хитовете на пазара.

 

Разполагащ с цилиндричен модул, който променя разпределението на теглото за по-голямо удобство във всеки режим на употреба, вградената поставка, която, когато се отвори поддържа таблета, за да стои изправен самостоятелно, издръжлива батерия, позволяваща работа до 18 часа и невероятен звук, благодарение на колоните Dolby® Digital Plus, таблета моментално привлече вниманието към себе си.

 

Всичко това дава основание на китайската компания да нарече своя път в технологичния свят инвазия, която определено скоро няма да приключи. Какво ново ни е подготвила Lenovo и ще победи ли конкурентите си с иновативни идеи и качествена изработка, предстой да разберем.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
yakuza_
преди 10 години

Много бедняшка реклама, 8ми в света, за каква инвазия говорим?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия